Zdrowe bo sezonowe
- 667 Views
- Redaktor prolo-med.pl
- 7 lipca 2019
- Informacje o zdrowiu sportowca
Nadejście wiosny to idealna pora na zmianę trybu życia i wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych. Wyższe temperatury powietrza zachęcają do wyjścia z domu i zwiększenia aktywności fizycznej. Z kolei w sklepach i na bazarach pojawia się coraz więcej zdrowych, naturalnych produktów, którymi możemy urozmaicać naszą codzienną dietę. Sezon na świeże warzywa i owoce nie trwa długo, więc grzechem byłoby nie skorzystać z tego, co daje natura. To doskonała okazja, by dostarczyć sobie sporej dawki witamin, mikroelementów i błonnika. Już w maju pojawiają się szparagi. Są niskokaloryczne i polecane przede wszystkim osobom odchudzającym się. Zupa- krem ze szparagów czy zapiekanka z ich dodatkiem to wyjątkowo smaczne dania, pełne cennych dla organizmu składników. Innym sezonowym warzywem, po które warto sięgnąć wiosną, jest szczaw. Zawiera dużo przeciwutleniaczy i witaminy C, dlatego potrawy z jego udziałem sprzyjają poprawie odporności i działają na organizm odmładzająco. Im bliżej lata, tym większy mamy wybór zdrowych i świeżych produktów, więc sięgajmy po nie jak najczęściej.

- 15 kwietnia 2022
Czy jadanie na mieście jest zdrowe
- 23 marca 2022
Oleje na zdrowie
- 4 lutego 2022
Czy sylwetka fit na pewno jest zdrowa?
- 6 stycznia 2022
Czy jadanie na mieście jest zdrowe
Oleje na zdrowie
Czy sylwetka fit na pewno jest zdrowa?
Mój zdrowy styl życia
Kilkadziesiąt złotych dla zdrowia, czyli karnet na siłownię
Sport to zdrowie dla kogo ?
Zdrowy styl życia co się skład ?
Zdrowy tryb życia w dzisiejszych czasach